O meni

Potem ko sem več kot dvajset let delala v oglaševanju, sem v nekem trenutku začutila, da moje življenje ni več radostno. Ne glede na številčno družino, sem se odločila poskusiti nekaj novega. Takrat še nisem točno vedela, kaj naj bi to bilo, močno pa sem čutila, da bi morala početi nekaj, kar bo ljudi opogumljalo, jih bodrilo. Zasnovala sem spletno stran dobranovica.si, kjer še danes s pomočjo študentov novinarstva vsak dan pišemo o pozitivnih novicah, idejah in projektih. Kot urednica spletnega portala sem navezala stik z mnogimi ljudmi, ki so mi pokazali, da je v življenju treba slediti svojemu srcu. Obudila sem prijateljstvo z Matejo Kunc in se vpisala v njeno Šolo djotiša. Od takrat naprej ima življenje zame nove dimenzije.

Ko sem se spoznala z mojo natalno karto, mi je bilo jasno, zakaj sem se leta 2012 začela spraševati, ali je to vse, kar mi življenje lahko ponudi. Začutila sem, da mora biti smisel nekaj več kot vsak teden čakati na petek, vsako leto na počitnice. Zame je bila to velika prelomnica, saj se je 16 letno obdobje, ko vse teče gladko in na polno, končalo. Prišlo je novo obdobje, prežeto z energijo Saturna, ki bo trajalo še precej let. Zanj je značilno, da prinaša nekaj ovir in problemov, vendar sem se skozi izobraževanje naučila tudi, da je to odlična priložnost za osmišljanje življenja. Pri meni je namreč aktivna deveta hiša, to je področje naših sanj, vrednot in globjih življenjskih resnic. Prav tako deveta hiša predstavlja učitelje, ki nas poučujejo o univerzalnih zakonitostih življenja, življenjske guruje. Meni je torej na pot pripeljala Matejo, ki sem ji neizmerno hvaležna za vse znanje in modrosti, ki jih je delila z mano. Ob njej sem spoznala kdo sem, kaj si želim in kako naj si življenje kreiram sama. Djotiš me je zasvojil že po prvem predavanju, nekje na polovici študija pa sem (tudi s pomočjo analize osebne karte) spoznala, da želim to znanje širiti naprej. Danes vem, da je vsaka situacija, vsak dogodek posledica našega razmišljanja in ravnanja in ne obratno. Jasno mi je, zakaj sem v življenje pritegnila čudovito družino in izjemne prijatelje.

Hvaležna sem vsem mojim, možu, mami in štirim otrokom, da me pri tem podpirajo. Mimogrede, kako presenečena sem bila, ko sem s pomočjo planetov ugotovila, da so moji otroci rojeni z 12 letno starostno razliko, točno takrat, ko je Jupiter, ki med drugim simbolizira otroke, prehajal mojo hišo otrok. 🙂