Kako se Djotiš razlikuje od zahodne astrologije

Djotiš se od najbolj poznane zahodne astrologije razlikuje v nekaj bistvenih izhodiščih.

Pri vedski astrologiji se vsak dan rojevajo ljudje vseh nebesnih znamenj. Najpomembnejše znamenje ali raši, kot ga imenuje djotiš, je tisto, ki je bilo v trenutku rojstva na vzhodu. Zahodna astrologija pa za osebno znamenje vzame tisto, v katerem je bilo v času rojstva Sonce. Tako se ves mesec rojevajo ljudje v istem nebesnem znamenju. Vas zanima, katero je vaše osebno znamenje v djotišu? Sporočite vaše rojstne podatke – tukaj, odgovor boste breplačno prejeli po elektronski pošti.

Pri vedski astrologiji se prva stopnija prvega znamenja (Ovna) ujema z astronomsko sliko neba, to je prvo stopinjo astronomskega ozvezdja Ovna. Zahodna astrologija pa za izhodišče uporablja točko pomladnega enakonočja. Zaradi precesije (nagnjenosti Zemeljske osi) je v dveh tisočletjih  prišlo do razlike 24 kotnih stopinj. To je razlog, da bo v Djotiš natalni karti vaše Sonce zelo verjetno pomaknjeno za eno astrološko znamenje nazaj.

Djotiš je orodje, ki nam pokaže, z energijo katerega planeta smo se rodili in kako so razvrščena različna obdobja skozi naše življenje. V vsakem obdobju pripada enemu od planetov vloga prvega med vsemi. Obdobja se delijo še na podobdobja ter nam s tem kažejo, katero področje bo v določenem času bolj v ospredju našega življenja in s kakšno vibracijo bo začinjeno.

S pomočjo razumevanja simbolike, na kateri počiva Djotiš, je lažje razumeti našo preteklost in sedanjost in si ustvariti radostno prihodnost. Vabljeni na individualno svetovanje.